Specijalizacija doktora medicine

Specijalističko usavršavanje doktora medicine u domu zdravlja čakovec

Dana 2. listopada 2018. godine u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, ministar zdravstva, prof. dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med uručio je ravnatelju Doma zdravlja Čakovec Branku Vrčiću i županu Međimurske županije Matiji Posavcu, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za „Specijalističko usavršavanje doktora medicine”, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014.-2020.

Svrha projekta “Specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domu zdravlja Čakovec” je omogućiti dostupnost liječnika specijalista određene grane primarne zdravstvenu zaštite pacijentima s područja Međimurske županije. Projektom će se omogućiti specijalizacija jednog doktora medicine u području obiteljske medicine u trajanju od četiri godine i jednog doktora medicine u području ginekologije i opstetricije u trajanju od pet godina.

Ulaganjem financijskih sredstva EU kroz ovaj projekt, doktorima medicine će se omogućiti specijalizacije te će se povećati razina stručnosti i kompetencija doktora medicine u području kojim se već bave ili se žele profilirati. Ono što je najvažnije smanjit će se brojčani deficit specijalista obiteljske medicine i ginekologa. Posredno će se kroz ove specijalizacije poboljšati zdravstvena zaštita i zdravstvena sigurnost stanovništva Međimurske županije.

U okviru projekta “Specijalističko usavršavanje doktora medicine” Dom zdravlja Čakovec, kao uspješni i prihvatljivi prijavitelj, osigurao je 100% bespovratnih sredstava u iznosu 3.005.626,16 kuna za specijalističko usavršavanje doktora medicine.

Razdoblje provedbe projekta:  69 mjeseci

Skip to content