Ivana Gorana Kovačića 1e

Prava pacijenata

 

Kako podnijeti pritužbu ili prigovor

Pacijent koji nije zadovoljan kvalitetom pruženih usluga u Domu zdravlja Čakovec, ima pravo uputiti prigovor (usmeno izraženo nezadovoljstvo) i pritužbu (pismeno izraženo nezadovoljstvo).


Načini izražavanja prigovora (usmeno izraženog nezadovoljstva)

Ljubaznom komunikacijom može se otkloniti i spriječiti nastajanje nezadovoljstva pa Vas molimo da usmeni prigovor najprije uputite osoblju ustrojstvene jedinice (osoblju u ordinaciji, na šalteru, itd.) na koje se prigovor odnosi ili glavnoj sestri – pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Čakovec. Ako nije moguće razgovorom riješiti uzroke Vašeg nezadovoljstva, imate pravo uputiti pisanu pritužbu.


Načini izražavanja pritužbe 
(pismeno izraženo nezadovoljstvo)

Pritužba se može se izraziti pisanim putem na obrascu „Prijava pritužbe“.

Obrazac za prijavu pritužbe dostupan je na web stranici Doma zdravlja Čakovec.
Kako biste dobili pisani odgovor na navedenu pritužbu u zakonskom roku, važno je da obrazac „Prijava pritužbe“ u potpunosti ispunite i dostavite osobno ili poštom u Upravu Doma zdravlja Čakovec, na adresi Ivana Gorana Kovačića 1e, Čakovec. Pritužbu možete poslati i putem e-maila na adresu: uprava@dzck.hr .


Obrazac – Prijava pritužbe 
preuzmite u jednom od formata docx ili pdf.

Službeni pisani odgovor dobiti će osoba koja je u potpunosti unijela sve potrebne osobne podatke. Anonimne pritužbe će se razmotriti, ali na njih se iz razumljivih razloga neće odgovoriti.


Rokovi za rješavanje prigovora i pritužbe

Službeni pisani odgovor daje se u zakonskom roku od 8 dana od datuma zaprimanja pritužbe. Ako u tom roku nije moguće odgovoriti, bit ćete obaviješteni da je pritužba u fazi rješavanja i da će odgovor uslijediti u roku od daljnjih 15 radnih dana, uz obrazloženje razloga kašnjenja.


Ostala prava pacijenta

Ako niste zadovoljni poduzetim mjerama ili je prekoračen zakonski rok od 8 dana bez upućivanja ikakvog pismenog odgovora ili obrazloženja o kašnjenju, imate se pravo žaliti na sljedeću adresu:

Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata – poštom na adresu:

Međimurska županija

Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb

Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata

Ruđera Boškovića 2

40 000 Čakovec

 

ili putem e-mail adrese: pzpp@medjimurska-zupanija.hr.

Skip to content