Ivana Gorana Kovačića 1e

PROJEKT PALI-CARE: ZAJEDNIČKA EDUKACIJA STRUČNJAKA IZ HRVATSKE I SLOVENIJE NA PODRUČJU PALIJATIVNE SKRBI

Dana 7. i 8. lipnja 2024. godine u Općoj bolnici Murska Sobota održana je interaktivna edukacija iz palijativne skrbi za stručnjake uključene u palijativnu skrb u Hrvatskoj i Sloveniji. Edukaciju je provela Slovenska udruga za palijativnu i hospicijsku skrb sa stručnjacima s Onkološkog instituta Ljubljana. Edukacija je bila dio aktivnosti PALI-CARE projekta.

Zajednička edukacija profesionalca u palijativnoj skrbi ojačat će suradnju profesionalca u palijativnoj skrbi u prekograničnom prostoru i pomoći u daljnjem radu projektnih partnera projekta PALI-CARE u uvođenju poboljšanih protokola u palijativnoj skrbi u vlastite ustanove. Predavanja su obuhvatila teme poput upravljanje simptomima, timski rad, komunikaciju i etičke dileme u palijativnoj skrbi uz praktične vježbe.

Edukaciju je organizirala Opća bolnica Murska  Sobota, a pohađali su je zdravstveni djelatnici iz Pomurske regije iz Slovenije i zdravstveni djelatnici iz Hrvatske iz Međimurske županije.

Projekt „Jačanje cjelovite palijativne skrbi u prekograničnim regijama Hrvatske i Slovenije – PALI-CARE“ sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa Interreg Slovenija – Hrvatska u ukupnoj vrijednosti od 860.074,08 eura. Počeo je s provedbom 1. ožujka 2024., a završava 28. veljače 2026.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta profesionalaca u području palijativne skrbi te uspostavljanje prekogranične suradnje u području razmjene znanja i iskustva u palijativnoj skrbi kroz izradu zajedničkih održivih rješenja poboljšanju pristupa palijativnoj skrbi korisnicima u prekograničnom području.

Nositelj projekta je Županijska bolnica Čakovec iz Hrvatske, a partneri na projektu su Dom zdravlja Čakovec iz Hrvatske, Opća bolnica Murska Sobota i Slovensko društvo Hospic iz Slovenije.

Više informacija o projektu dostupno je na stranici programa www.si-hr.eu.

Ukupna vrijednost projekta  „Jačanje cjelovite palijativne skrbi u prekograničnim regijama Hrvatske i Slovenije – PALI-CARE je 860.074,08 eura od čega je 80 % sredstava sufinancirano sredstvima programa Interreg Slovenija-Hrvatska 2021.-2027. Projekt je sa provedbom započeo 1. ožujka 2024., a završava 28. veljače 2026. Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta profesionalaca u području palijativne skrbi te uspostavljanje prekogranične suradnje u području razmjene znanja i iskustva u palijativnoj skrbi kroz izradu zajedničkih održivih rješenja poboljšanju pristupa palijativnoj skrbi korisnicima u prekograničnom području. Više informacija o projektu dostupno je na: http://www.si-hr.eu/2127/hr/projects-2/#approved

Skip to content