Ivana Gorana Kovačića 1e

Novo ruho ordinacija diljem Međimurja zrcali standard Doma zdravlja Čakovec

Dom zdravlja Čakovec i u 2024. godini nastavlja sa ulaganjima u obnovu i opremanje ordinacija u cilju stvaranja što boljih uvjeta pacijentima i djelatnicima ustanove. Nakon što su kompletno adaptirane ordinacije dentalne medicine u Goričanu i Domašincu, nabavljene su suvremene stomatološke jedinice i namještaj, pa je novo ruho ordinacija vjerno zrcalo razine kvalitete usluge te standarda međimurskog zdravstva i Doma zdravlja Čakovec. Opremanju ordinacija dentalne medicine u spomenutim mjestima, prethodila je rekonstrukcija instalacija, montaža novih podova i zamjena unutarnje stolarije.

Radovi u ambulantnim prostorima Doma zdravlja u Domašincu i dalje traju, te su nedavno sanirani i sanitarni čvorovi.

Početkom godine obnovljene su i dvije ordinacije patronažnih sestara u Murskom Središću, gdje je zamijenjen pod i postavljen novi namještaj, a time i stvorena ugodna atmosfera. Radi se o ordinacijama savjetovališta za djecu te mjestu gdje se obavljaju telemedicinske usluge.

Prije dolaska novih liječnika obiteljske medicine u ordinacijama u Prelogu i Svetoj Mariji kompletno su adaptirane ordinacije, te montiran nov i funkcionalan namještaj.

U zgradi Doma zdravlja u Čakovcu također je uloženo u uređenje ordinacija obiteljske medicine i novu pedijatrijsku ordinaciju.

U suradnji s osnivačem – Međimurskom županijom – Dom zdravlja Čakovec konstantno ulaže u opremanje i obnovu ordinacija u svom vlasništvu, kako bi djelatnici i pacijenti imali primjerene uvjete. Pri tome se osobita pozornost poklanja manjim sredinama u cilju izjednačavanja standarda svih ordinacija Doma zdravlja u našem kraju. Sljedeći korak za dosezanje toga cilja je uređenje interijera ordinacije u Orehovici za što je Međimurska županija aplicirala i dobila sredstva putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Također, nastavlja se adaptacija prostora u Prelogu, a uskoro slijedi i izgradnja pješačke rampe prema ulazu u zgradu Doma zdravlja u Čakovcu, čime će se postići još lakša pristupnost osobama smanjene pokretljivosti.

Skip to content